Verkkosivuston tietosuojalauseke

Verkkosivuston tarjoaa Bliot Oy (“Bliot”). Tietosuojalausekkeessa käytetyt ilmaisut “me”, “meitä”, “meidän” jne. tarkoittavat Bliotia. Ilmaisut “sinä”, “sinun” jne. tarkoittavat sinua verkkosivuston käyttäjänä riippumatta siitä, oletko rekisteröitynyt verkkosivustolla vai et. Lue tämä verkkosivuston tietosuojalauseke huolellisesti, ja älä käytä sivustoa, jos et hyväksy kaikkia tässä kuvailtuja toimintatapoja. Älä myöskään käytä tätä verkkosivustoa, jos olet alle 14vuotias. Tiedämme, että henkilötietosi ovat sinulle tärkeitä, ja ne ovat tärkeitä myös meille. Siksi käsittelemme henkilötietoja huolellisesti ja järkevästi. Tässä verkkosivuston tietosuojalausekkeessa esitellään henkilötietojesi keräämistä, käsittelyä ja käyttöä vieraillessasi ja rekisteröityessäsi verkkosivustollamme.

Sisältö

  • Mitä henkilötiedot ovat?
  • Kuka vastaa henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä?
  • Mitä teemme henkilötiedoillasi?
  • Millaisia henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme?
  • Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?
  • Miksi ja kenen kanssa jaamme henkilötietoja?
  • Siirretäänkö henkilötietoja ulkomaille?
  • Mitä muuta teemme suojataksemme henkilötietosi?
  • Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?
  • Millaisia tietosuojaan liittyviä valintoja voit tehdä?
  • Miksi lähetämme sinulle sähköpostia?
  • Linkit muille verkkosivustoille
  • Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan?
  • Ota yhteyttä

Mitä henkilötiedot ovat?

Tässä käytetty ilmaisu “henkilötiedot” tarkoittaa mitä tahansa sinuun verkkosivustomme käyttäjänä liittyvää tietoa riippumatta siitä, oletko itse ilmoittanut kyseiset tiedot, ovatko ne kerätty sinulta tai saatu muulla tavoin.

Kuka vastaa henkilötietojesi asianmukaisesta käsittelystä?

Verkkosivuston tarjoajana Bliot on kaikkien sinusta säilyttämiemme, keräämiemme, käsittelemiemme ja toimestasi tapahtuvaan verkkosivuston käyttöön liittyen tai muulla tavoin hankkimiemme henkilötietojen vastuullinen rekisterinpitäjä.

Mitä teemme henkilötiedoillasi?

Keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilötietojasi vain seuraaviin tarkoituksiin:

  • Hallinnoidaksemme, käyttääksemme, ylläpitääksemme ja kehittääksemme verkkosivustoa
  • Mahdollistaaksemme tuotteiden ja palvelujen tilaamisen verkkosivustolla ja käsitelläksemme tilaukset
  • Tarjotaksemme sinulle yksilöllisemmän käyttökokemuksen verkkosivustollamme
  • Arvioidaksemme tietynlaisten tarjousten, tuotteiden ja palvelujen soveltuvuuden sinulle
  • Voidaksemme kehittää verkkosivustoa, markkinointiamme, tuotteita ja palvelua ja tehdäksemme niistä yksilöllisempiä
  • Tietojen analysointia ja asiakastutkimusten tekemistä varten, mukaan lukien yleiset markkinatutkimukset ja asiakkaiden tarpeiden ja mielipiteiden kartoittamisen tietyissä asioissa, myynnin ja sivuston liikenteen lisäämiseksi ja mainonnan tehokkuuden arviointia varten anonyymisti (esim. yhdistämällä tietoja) tai yksilöllisesti (lain sallimassa laajuudessa)
  • Vastataksemme kysymyksiisi ja pyyntöihisi
  • Tarjotaksemme tietoa sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista erilaisten markkinointikanavien kautta, kuten esimerkiksi postitse, sähköpostitse, faksilla, uutiskirjeenä, teksti- ja multimediaviesteillä, sosiaalisessa mediassa, verkkomainonnan sekä hakukonemainonnan avulla, ja mukaan lukien myös Bliotin erityisesti sinulle suunnattujen tuotteiden, palvelujen myynninedistämismateriaalien lähettämisen (suoramarkkinointi)
  • Kertoaksemme muista asioista (esim. muistutusten, teknisten ilmoitusten, päivitysten, turvallisuusilmoitusten, tuki- ja ylläpitoviestien ja huoltotiedotteiden lähettäminen)
  • Hallinnoidaksemme palkintojen, tutkimusten, arvontojen, kilpailujen tai muiden myynnin edistämiseen liittyvää toimintaa ja tapahtumia
  • Lakisääteisten vaatimusten noudattamista, verkkosivuston laittoman käytön estämistä, riitojen ratkaisua ja sopimusten täytäntöönpanoa varten
  • Muihin erikseen hyväksymiisi tarkoituksiin ja muilla lain sallimilla tavoilla. Pyydämme suostumuksesi lain edellyttämällä tavalla ennen henkilötietojesi keräämistä, käsittelyä ja käyttöä yllämainittuihin tarkoituksiin. Jos haluamme käyttää henkilötietojasi johonkin uuteen tai muuhun tarkoitukseen, ilmoitamme asiasta sinulle ja käytämme tietojasi sellaiseen tarkoitukseen vain silloin, kun laki edellyttää tai sallii sellaisen käytön tai olet antanut siihen suostumuksesi. Vain rajallisella määrällä Bliotin työntekijöitä on pääsy henkilötietoihisi yllä mainituissa tarkoituksissa.

Millaisia henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme?

Verkkosivuston käyttöön liittyen keräämämme, käsittelemämme ja käyttämämme henkilötiedot eivät koostu vain aktiivisesti keräämistämme tiedoista silloin, kun käytät sivustoamme vaan sisältää myös tiedot, jotka vapaaehtoisesti ilmoitat meille useissa eri yhteyksissä (esim. lähettäessäsi sähköpostia asiakaspalveluumme, täyttäessäsi verkkolomakkeen jne.). Siksi emme voi luetella tyhjentävästi kaikkia mahdollisesti keräämiämme, käsittelemiämme ja käyttämiämme henkilötietoja. Yleensä tällaisia henkilötietoja ovat esimerkiksi:

  • Nimi ja osoite
  • Yhteystiedot (puhelin, sähköposti jne.)
  • Edustamasi yrityksen (jos on) nimi, osoite, osasto, yhteystiedot ja muut tiedot sekä tehtäväsi yrityksessä
  • Käyttäjätunnus ja salasana
  • Käyttäjäprofiilin tiedot
  • Käyttäjän mieltymykset (esim. kieliasetukset)
  • IP-osoite, käyttöjärjestelmä, selaimen tyyppi, versio ja asetukset, internetyhteyden palveluntarjoajan nimi ja muut laitteistoon ja yhteyteen liittyvät tiedot, joita tarvitaan laitetyypin määritykseen, yhteyden muodostamiseen verkkosivustolle, tietojenvaihdon mahdollistamiseen sinun ja laitteen välillä ja verkkosivuston tarkoituksenmukaisen käytön varmistamiseen
  • Sen verkkosivuston URL- ja IP-osoitteet, jolta saavuit tai sinut ohjattiin verkkosivustollemme, myös päivämäärä ja kellonaika
  • Verkkosivustollamme aukaisemasi alasivut ja linkit, myös päivämäärä ja kellonaika.
  • Perusteelliset tiedot verkkosivustolta ja sen välityksellä käyttämistäsi URL-osoitteista, myös päivämäärä ja kellonaika
  • Tarjouspyynnöt ja tehdyt tilaukset
  • Käytetyt hakusanat
  • Verkkosivustolla katselemasi tai hakemasi palvelut ja tuotteet
  • Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden keräämät tiedot (määritellään seuraavassa kohdassa)
  • Annetut suostumukset, valtuutukset jne.
  • Kyselyjen vastaukset, arvioinnit, arviot ja muu annettu palaute
  • Verkkosivuston kautta lähetetyn viestinnän sisältö, myös verkkosivuston sosiaalisen median julkaisuihin liittyvät tiedot tai muulla tavoin Bliotin tai käyttäjien kanssa jaetut tiedot, kuten esimerkiksi chattipalvelujen viestit ja viestien kopiot
  • Kaikki muut verkkosivustolla ilmoittamasi tai sivustolle lataamasi tiedot (esim. verkkolomakkeen tiedot).

Käytetäänkö verkkosivustolla evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?

“Evästeet” ovat pieniä tietomääriä, joita verkkosivusto siirtää hyvin pieninä tekstitiedostoina tietokoneesi kovalevylle. Evästeitä käytetään tietojen tallentamiseen. “Evästeet” voivat helpottaa verkkosivuston käyttöä tallentamalla verkkosivuston käyttöä koskevia mieltymyksiäsi. “Evästeet” eivät itse tunnista käyttäjiä, joskin ne tunnistavat käyttäjän tietokoneen. Me ja kolmannet palveluntarjoajat voimme käyttää myös pikselitageja (verkkojäljitteet, web-bugit ja läpinäkyvät GIF-tiedostot) verkkosivustollamme ja sähköposteissamme. Pikselitagi on miltei näkymätön pikselin kokoinen graafinen kuva sivustolla tai sähköpostiviestissä.

Rekisteröitymisen jälkeen sinua voidaan esimerkiksi pyytää kirjautumaan palveluun aina verkkosivustollemme palatessasi. Valitsemalla automaattisen kirjautumisen, evästeet tunnistavat käyttämäsi tietokoneen ja voit kirjautua palveluun automaattisesti. Käyttäjätunnusta tai salasanaa ei enää tarvitse pitää mielessä. Me ja kolmannet palveluntarjoajat keräämme esimerkiksi seuraavia tietoja evästeiden, pikselitagien ja muiden vastaavien teknologioiden avulla: verkkosivustoihimme ja mainoksiimme liittyvä toimintasi; ostoskoriin lisäämäsi tuotteet ja niiden ostamista tai hylkäämistä koskevat tiedot; vahvistus meiltä saamasi sähköpostiviestin avaamisesta, myös avaamisajankohta ja tiedot mahdollisesti avaamistasi viestin linkeistä; sivustot joilla vierailit verkkosivustoltamme poistumisen jälkeen. Voimme kerätä henkilötietojasi suoraan sosiaalisen median sivujemme kautta, joita ovat esimerkiksi Facebook, Twitter, LinkedIn ja muut. Myös sosiaalisen median sivujamme ylläpitävä sivusto voi kerätä henkilötietoja. Tietosuojalausekkeemme ei koske Bliotin käyttämien sosiaalisen median sivustojen tietosuoja- ja turvallisuuskäytäntöjä.

Bliot käyttää seuraavia verkkosivustoon liittyviä evästetyyppejä ja tekniikoita:

  • Google Analytics (pysyvä eväste, joka jää selaimeen sen sulkemisen jälkeen): Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analyticsia, joka on Google, Inc:n (“Google”) tarjoama verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat tietokoneelle tallennettuja tekstitiedostoja, auttaakseen verkkosivustoa analysoimaan sivuston käyttöä. Google siirtää ja tallentaa evästeiden verkkosivuston käytöstäsi keräämät tiedot palvelimille Yhdysvalloissa. Ennen siirtoa tiedot muutetaan anonyymeiksi poistamalla IP-osoitteesi viimeinen oktetti. Google käsittelee tietoja puolestamme arvioidakseen toimestasi tapahtuvaa sivustomme käyttöä, laatiakseen raportteja sivuston käytöstä ja tarjotakseen sivuston ja internetin käyttöön liittyviä muita palveluja. Google ei linkitä IP-osoitettasi muihin Googlen säilyttämiin tietoihin. Voit kieltää evästeiden käytön selaimesi asetuksista, mutta kannattaa muistaa, että silloin kaikkia sivuston toimintoja ei välttämättä voi käyttää. Voit myös kieltää käyttötietojen keräämisen (myös IPosoite) ja Googlen suorittaman tietojen käsittelyn lataamalla ja asentamalla käyttämäsi verkkoselaimen linkistä tools.google.com/dlpage/gaoptout.
    Perusteellisemmat tiedot evästeistä ja niiden toimintaperiaatteista löytyvät sivustolta “All About Cookies”.

Miksi ja kenen kanssa jaamme henkilötietoja?

Voimme jakaa henkilötietojasi yllä mainituissa tarkoituksissa kolmansien osapuolten kanssa. Emme myy, vaihda, vuokraa, luovuta tai muulla tavoin jaa henkilötietojasi muulla tavalla kuin jäljempänä kuvatulla tai kanssasi erikseen sovitulla tavalla (esim. jos annat suostumuksesi muunlaisten tietojen siirtoon aloittaessasi tiettyjen palvelun käytön). Voimme kerätä asiakkaiden verkkosivuston käyttöön liittyvää sellaista tietoa, joka auttaa meitä kehittämään verkkosivustoamme. Voimme esimerkiksi tutkia kerättyä tietoa määritelläksemme asiakkaiden eniten käyttämät verkkosivustomme osat. Noudatamme sovellettavaa lainsäädäntöä huolellisesti henkilötietoja jakaessamme. Mahdolliset henkilötietojesi saajat ovat:

  • Kolmannet palveluntarjoajat: Voimme käyttää kolmansia palveluntarjoajia (yritykset tai henkilöt, joilta ostamme palvelua) suorittamaan tiettyjä tehtäviä puolestamme ohjeidemme mukaan. Näitä ovat esimerkiksi tietokantojen hallinnointi, palvelujen ylläpito, verkkoanalysointi, yhteydenottoihin vastaaminen, tilausten toimitus, postitus ja sähköpostitus, toistuvien tarpeettomien tietojen poistaminen asiakastietokannoista, tietojen analysointi, myynnissä ja markkinoinnissa avustaminen, luottokorttimaksujen käsittely ja asiakaspalvelu. Kolmannet palveluntarjoajat voivat esimerkiksi olla informaatioteknologiayrityksiä, luottokorttimaksujen käsittelijöitä, luottoluokitusyrityksiä, lakipalveluja ja talousneuvontaa tarjoavia yrityksiä tai muita konsultteja. Kolmas palveluntarjoaja saa käyttöönsä vain sellaiset henkilötiedot, joita tarvitaan tiettyjen tehtävien suorittamiseen, ja tietoja käytetään vain näihin tehtäviin. Varmistamme, että kolmannet palveluntarjoajat tiedostavat ja noudattavat näitä sitoumuksia. Lisäksi varmistamme, että kaikki kolmannet palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietojasi vähintään sovellettavien tietosuojalakien edellyttämällä huolellisuudella ja noudattavat asianmukaisia teknisiä ja organisaatioon liittyviä turvallisuustoimia.
    Verkkosivuston muut käyttäjät: Jos julkaiset verkkosivustollamme, voimme luovuttaa henkilötietojasi muille verkkosivuston käyttäjille vain silloin, kun käyttämäsi toiminto sitä edellyttää.
  • Tuomioistuimet, täytäntöönpanoviranomaiset ja sääntelyviranomaiset: Voimme jakaa henkilötietojasi silloin, kun uskomme sen olevan tarpeen lain noudattamiseksi, verkkosivustomme tai muiden käyttäjien tai kolmansien osapuolten oikeuksien ja turvallisuuden suojaamiseksi (esim. petosten estämiseen liittyvä toiminta). Tätä voidaan rajoituksetta soveltaa myös silloin, kun meidän on luovutettava henkilötietoja lain vuoksi tai tuomioistuimen, täytäntöönpanoviranomaisen tai säädäntöviranomaisen määräyksestä. Määrittelemme huolellisesti henkilötietojen luvallisen luovuttamisen kaikissa tällaisissa tilanteissa ja huomioimme erityisesti henkilötietojen luovutuksen vaikutukset kyseessä olevaan henkilöön. Jos päätämme luovuttaa henkilötietoja näissä tapauksissa, harkitsemme myös sellaisten keinojen käyttöä, joiden avulla tietojen luovutusta voidaan rajoittaa esimerkiksi muokkaamalla luovutettavia tietoja.
  • Ostajat: Voimme myydä verkkosivustomme ja liiketoimintamme joko kokonaan tai osittain kehittäessämme jatkuvasti liiketoimintaamme. Tällaisissa kaupoissa käyttäjien tiedot sisältyvät yleensä yrityksen myytävään omaisuuteen, mutta niihin sovelletaan tietosuojalausekkeen mukaisia lupauksia, ellei kanssasi ole muuta sovittu.

Siirretäänkö henkilötietoja ulkomaille?

Henkilötietojesi saajat voivat sijaita missä tahansa toisessa maassa. Muissa maissa noudatettavat tietosuojalait eivät välttämättä suojaa henkilötietojasi yhtä tehokkaasti kuin kotimaasi vastaavat lait. Jos esimerkiksi asut EU- tai ETA-maassa tai Sveitsissä, tietojen saaja ei välttämättä ole Euroopan tietosuojadirektiivin (95/46/EY) tai Sveitsin liittovaltion tietosuojalain mukainen turvallinen maa. Tällöin Bliot huolehtii kuitenkin tietojesi asianmukaisesta suojauksesta esimerkiksi varmistamalla, että saaja noudattaa Safe Harbor -periaatteita (tietojen saajat Yhdysvalloissa) tai vaatimalla saajaa sitoutumaan ns. EY:n mallipykälien noudattamiseen, jotka ovat Euroopan komission hyväksymiä sopimusehtokokonaisuuksia henkilötietojen asianmukaiseksi suojaamiseksi rajat ylittävissä tietojen siirroissa.

Mitä muuta teemme suojataksemme henkilötietosi?

Bliot ymmärtää tietoturvallisuuden tärkeyden ja haluaa, että sivustomme selailu olisi mahdollisimman turvallista. Noudatamme kohtuullisia suojatoimia ja varotoimenpiteitä suojataksemme henkilötietosi, mukaan lukien tekniset ja organisaatioon liittyvät luvattoman käytön, väärän käytön, tietojen muokkaamisen, luvattoman tai satunnaisen tietojen tuhoutumisen ja vahingossa tapahtuvan häviämisen estävät keinot verkossa ja sen ulkopuolella. Ymmärräthän myös sen, että samalla kun pyrimme suojamaan henkilötietosi mahdollisilta riskeiltä ja vaaroilta, ehdotonta turvallisuutta ei voida taata verkossa toimittaessa. Siksi pyydämme sinua edistämään omalta osaltasi tietoturvaa olemalla luovuttamatta verkkosivustollamme mitään erityisen arkaluontoisia tietoja tai ylimääräisiä tietoja. Lisäksi voit auttaa meitä suojaaman henkilötietosi kirjatumalla ulos palvelusta lopetettuasi sivuston tunnuksilla suojattujen osioiden käytön.

Kuinka kauan säilytämme henkilötietoja?

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin niiden keräämistä edellyttävä laillinen käyttötarkoitus, sovellettavien tietojen säilytystä koskevat toimintatavat tai sovellettava laki vaatii tai sallii. Asiakaspalvelumme verkkokeskustelujen tekstejä säilytetään yleensä enintään 30 päivää.

Millaisia tietosuojaan liittyviä valintoja voin tehdä?

Voit tehdä useita tietojesi keräämistä, käsittelyä, käyttöä ja käyttötarkoituksia koskevia valintoja. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Voit käyttää verkkosivustoamme ja sen toimintoja sekä ominaisuuksia anonyymisti tai nimimerkillä ellei tunnistamisesi ole ehdottoman tarpeellista (esim. tehdessäsi ostoksia).
  • Voit kieltäytyä tiettyjen henkilötietojen luovuttamisesta kokonaan erityisesti silloin, kun pyydämme suostumustasi tietojen keräämiseen.
  • Voit milloin tahansa muuttaa tai perua kaikki aiemmin tietosuojaan liittyen antamasi suostumukset ja lopettaa uutiskirjeen tilauksen tai muut tilaukset.
  • Voit milloin tahansa kieltää henkilötietojesi muun käytön markkinointitarkoituksiin.
  • Rekisteröityessäsi voit valita millaisia henkilötietoja haluat jakaa kanssamme. Voit poistaa, lisätä tai päivittää profiilisi tiedot kohdassa “Muokkaa profiilia”. Jos päätät tehdä näin, säilytämme kuitenkin kopion aiemmista tiedoistasi ja voimme käyttää sitä edelleen laillisiin tarkoituksiin vastaavassa laajuudessa.

Miksi lähetämme sinulle sähköpostia?

Voimme lähettää sinulle sähköpostia esimerkiksi seuraavissa tapauksissa: Olet tilannut uutiskirjeen tai tilannut muuta markkinointiviestintäämme. Olet ostanut verkkosivustoltamme ja otamme sinuun yhteyttä ostokseesi liittyen. Olet lähettänyt meille viestin ja vastaamme viestiisi.

Haluamme lähettää sinulle päivityksiä, tietosuojailmoituksia, varoituksia tai muuta käyttäjiämme koskevaa tärkeää tietoa. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä ja haluat lopettaa markkinointiviestinnän tilaamisen, voit muuttaa vastaavia asetuksia kirjautumalla palvelun osioon “Muokkaa profiilia”. Voit myös lopettaa tilauksen ottamalla meihin yhteyttä alla kohdassa “Ota yhteyttä” annettuja ohjeita noudattaen.

Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustollamme voi olla linkkejä muille sivustoille. Emme valvo näihin linkkeihin liittyviä sivustoja. Vierailet tällaisilla sivustoilla omalla vastuullasi. Bliot ei pysty ottamaan mitään vastuuta eikä ole millään lailla vastuussa tai korvausvelvollinen tällaisista sivustoista, niiden sisällöstä tai tietosuojakäytännöistä, emmekä myöskään hyväksy niitä. Pyydämme perehtymään tällaisten sivustojen tietosuojalausekkeeseen ennen tietojen luovuttamista ja ostosten tekemistä. Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan? Liiketoimintamme muuttuu jatkuvasti ja siksi verkkosivustomme tietosuojalauseketta on toisinaan muutettava. Julkaisemme tietosuojalausekkeen uuden version verkkosivuillamme. Uuden version tunnistaa helposti tekstin lopusta löytyvistä versiotiedoista. Jos jatkat verkkosivuston käyttöä tietosuojalausekkeen uuden version julkaisemisen jälkeen, sinun katsotaan hyväksyneen uuden version.

Ota yhteyttä

Palautteesi on aina tervetullutta. Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on tietosuojalausekkeeseemme tai yksityisyytesi suojaamiseen verkossa liittyviä huolenaiheita tai muuta kysyttävää. Voit ottaa meihin yhteyttä myös silloin, kun haluat tietää millaisia henkilötietojasi säilytämme tai haluat päivittää, oikaista tai poistaa henkilötietosi tai estää niiden tulevan käytön, haluat perua aiemmin antamasi suostumuksen tai kieltää henkilökohtaisten käyttäjäprofiilin laadinnan. Meihin voi ottaa yhteyttä: Sähköposti: info@bliot.io

Miten verkkosivuston tietosuojalausekkeen muutoksista tiedotetaan?

Liiketoimintamme muuttuu jatkuvasti ja siksi verkkosivustomme tietosuojalauseketta on toisinaan muutettava. Julkaisemme tietosuojalausekkeen uuden version verkkosivuillamme. Jos jatkat verkkosivuston käyttöä tietosuojalausekkeen uuden version julkaisemisen jälkeen, sinun katsotaan hyväksyneen uuden version.

versio 1.0